תפריט ניווט מהיר
משרד עו"ד ונוטריון בחיפה - דנה שביט
אשמח לעזור בכל שאלה

שלילת רישיון – מתי זה קורה ומה עושים

פסילה או שלילת רשיון – מתי ?

פסילה או שלילת רשיון הינם מושגים שכל נהג מכיר בין אם מדובר במקרה אישי או בסביבה המוכרת. שלילת רשיון יכולה להתבצע על ידי שוטר או קצין משטרה, במידה ומדובר בנהיגה העוברת על חוקי התעבורה, אשר בתוכן נכנסות אף עבירות אשר גרמו לתאונות דרכים בה נהרג או נחבל אדם או שניזוק רכוש. סמכות מנהלית לפסול רישיון נהיגה, נקבעה בסעיף 47 לפקודת התעבורה [נוסח חדש] תשכ"א 1961 והוענקה ע"י המחוקק לקצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה. השוטר יכול להורות על צו פסילת רשיון נהיגה אף ללא החלטת בית המשפט בתנאים מגבילים. על החלטת הפסילה ניתן לערער בבית המשפט לתעבורה.

החלטה על שלילת רשיון יכולה להתבצע רק אם במקום האירוע בו נוכח קצין משטרה בעת השימוע. במידה וההחלטה ניתנת על ידי שוטר שאינו קצין יוזמן הנהג תוך שלושה ימים לשימוע בפני קצין משטרה שיחליט האם להשיב לנהג את הרשיון או להאריך את תקופת השלילה.

שלילת רישיון

תקופת השלילה

עבירות תנועה שגרמו לתאונת דרכים שבהם נהרג אדם תהיה שלילת רשיון לתקופה של 90 יום.

בעבירות תנועה בהן נחבל אדם או נגרם נזק לרכוש תהיה תקופת השלילה למשך 60 יום.

בעבירות תנועה מהתוספת הרביעית (המפורטות כדלקמן) לפקודה תהיה שלילת הרשיון לתקופה של 30 יום.

כאשר נהג עובר עבירת תנועה מסוכנת או עבירות המפורטות בתוספת הרביעית לפקודה כגון:

  • אי ציות לתמרור.
  • עקיפה מסוכנת.
  • עבירת מהירות.
  • עבירה שגרמה לתאונת דרכים.

הגשת ערעור על שלילת רשיון נהיגה

על מנת לערער על שלילת רשיון נהיגה בידי שוטר יש להיעזר בעורך דין תעבורה ולהגיש את הערעור בפני בית המשפט לענייני תעבורה. במידה ובית המשפט החליט על שלילת הרישיון, ישנה אפשרות להגשת בקשה לערעור בבית המשפט המחוזי, או בקשה לעיון חוזר מאותו בית משפט שנתן את ההחלטה הראשונה.

משרדנו מייצג לקוחות בתחום עבירות התעבורה מזה שנים רבות ובכל בתי המשפט בארץ. ייצוג מקצועי של משרדנו יכול להוביל לביטול דו"ח או לביטול שלילת רשיון הנהיגה, ובמקרים מסויימים אף למנוע את הגשת כתב האישום נגד הנהג..

צור עמנו קשר לייעוץ בנושא!

טלפון סניף חיפה : 04-6082252

טלפון נייד עו"ד דנה שביט סניף תל אביב: 052-6498282