תפריט ניווט מהיר
משרד עו"ד ונוטריון בחיפה - דנה שביט
אשמח לעזור בכל שאלה

נהיגה בשכרות

תוכן עניינים

נהיגה תחת השפעת אלכוהול – מסכנת!

נהיגה בשכרות נחשבת לעבירת תנועה חמורה ביותר, והמחוקק מתייחס לכך בחומרה רבה הבאה לידי ביטוי גם בדרכי הענישה. בשנים האחרונות גדל מספר תאונות הדרכים כתוצאה של נהיגה בשכרות או תחת השפעה של סמים ובתי המשפט מתייחסים לעבירות אלה בחומרה רבה. גם כאשר מדובר במקרה שלא הוביל לתאונה ולנפגעים, מתייחס בית המשפט לעניין זה בחומרה על מנת להרתיע נהגים נוספים מלנהוג בשעה שאינם מפוכחים.

נהיגה בשכרות

נהיגה בשכרות – עונשים

התביעה המשטרתית נוקטת גם היא עמדה קשוחה עם נהגים הנוהגים בזמן שכרות. העונש על כך, הוא לא פחות מתקופה של שנתיים שבהם נפסל רישיונו של הנהג בפועל, ובמקרים מסויימים החוק קובע שנת מאסר בפועל. נהגים שביצעו עברה כזו בשנה שחלפה יישלל רישיונם לארבע שנים בפועל.

כאשר מדובר בכמות אלכוהול גבוהה או במקרים שבהם נהג חוזר ומבצע עבירה זו, תעתור התביעה המשפטית למאסר בפועל.

הימנעות מפסילת רשיון

כדי להימנע מפסילת רישיון מומלץ לשכור את שירותיו של עורך דין תעבורה. משרדנו מתמחה בתחום זה ובעל ניסיון רב שנים בייצוג וייעוץ בנושא עבירות תנועה מכל הסוגים. חשוב לדעת כי רק לאחר עיון בחומר החקירה והזמנה של יומן הפעלת מכשיר הינשוף, ובדיקת ספר הטיפולים של המכשיר ניתן להעריך בכל הנוגע למשך פסילת הרישיון והאפשרות לקיצורה או ביטולה.

משרדנו בודק את הדוחות המשטרתיים ובהרבה מקרים נמצא כי ישנן תקלות במילוי הדו"ח והטפסים, וככל שהטעות גדולה יותר כך הסיכוי לקצר את תקופת השלילה גבוה יותר. דרך נוספת ומאד משמעותית לקיצור זה היא על ידי שינוי העבירה מנהיגה בשכרות לנהיגה תחת השפעת אלכוהול שאיננה גוררת אחריה פסילה לשנתיים, והעונש בגינה הרבה יותר קל.

במשרדנו תקבלו את השירות המקצועי ביותר שניתן בתחום זה כדי למזער את הנזקים ועד אפשרות לביטול דו"ח התנועה!

עורך דין נהיגה בשכרות

חלק גדול מתאונות הדרכים הקטלניות הן תוצאה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול. בהתאם לזאת, נתפסת נהיגה בשכרות כעבירה חמורה במיוחד, ומנגנון הענישה המופעל כלפי נהגים שיכורים – הוחמר. מדיניות הענישה כלפי מי שנתפס כשהוא אוחז בהגה לאחר ששתה לשוכרה קובעת רף ענישה מינימלי של שלילת רישיון הנהיגה למשך שנתיים לכל הפחות, פסילה מנהלית למשך 30 ימים והחרמת הרכב. למידע נוסף, ניתן לפנות אל עורכת הדין דנה שביט.

עורך דין נהיגה בשכרות – כמה מותר לשתות?

רבים סבורים שנהיגה לאחר צריכת אלכוהול אסורה לחלוטין. נתחיל בהפרכת הסברה הנפוצה ונבהיר: ישנה כמות מקסימלית של אלכוהול הקבועה בחוק אותה רשאי אדם לצרוך טרם הנהיגה, מבלי שייחשב כשיכור לפי בדיקת ה"ינשוף" המוכרת. האיסור לנהוג בשכרות איננו גורף ומוחלט, בהינתן שהחוק מגדיר כמות של 240 מיקרוגרם אלכוהול לליטר אויר נשוף כרף צריכה מקסימלי שלא יעלה כדי עבירה של נהיגה בשכרות. נהג שבדיקתו הדגימה תוצאה גבוהה מן הקבוע בחוק כאמור, עלול להיחשד בנהיגה בשכרות.

כשמדובר בנהג צעיר או בנהג חדש, קובע החוק רף מחמיר של 49 מיקרוגרם אלכוהול בלבד (!) לליטר אויר נשוף. במילים פשוטות – על נהג חדש ו/או צעיר חל איסור לצרוך כל כמות של אלכוהול טרם הנהיגה.

מכל מקום: אם שוטר הורה לך לעצור לבדיקה – מוטב כי תיצור מיידית קשר עם עו"ד לתעבורה, וכן מומלץ לפעול בהתאם לדרישות השוטר ולמלא אחר הנחיותיו, שכן נהג שנמלט מבדיקה או סירב לה – יחשב מיד כשיכור וייענש כשיכור.

עורך דין נהיגה בשכרות – מה תפקידו?

נהגים רבים נענשים לחומרה כחלק מן השאיפה הכללית להרתיע ולעורר מגמה של שינוי תרבות הנהיגה. מטעמים אלה אך לא רק, ליווי וייצוג ע"י עורך דין נהיגה בשכרות תמנע סנקציות מרחיקות לכת והעמדה לדין. עורכת הדין דנה שביט עוסקת זה שנים בייצוג חשודים ונאשמים בנהיגה בשכרות ולה המומחיות בבחינת חומר הראיות וזיהוי נסיבות המאפשרות זיכוי מוחלט או המתקת הענישה, לאור הכשלים הגלומים באמצעים לאיתור נהגים שיכורים.

משרד עורכי דין תעבורה – דנה שביט בעל ניסיון רב בתחום דיני תעבורה. צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם לייעוץ ולייצוג משפטי.